Viewing 1.8 all audio files mp3 not playing, do not upgrade from 1.7

1.8 all audio files mp3 not playing, do not upgrade from 1.7



User: Jamie M. 5 years ago
I upgraded from 1.7 to 1.8... seems better but now non of my audio files will play using any widget at all they all play from within the asset list but not when dropped on the web page what a pain!!!! now my entire website is useless... especially as it is a music Production website!! any help please ... Everweb team HELP!!!!!! also program crashes regularly.

Jamie triplesevenmusic.net

Last edit 5 years ago
User: Roddy 5 years ago
The reason your audio files won't work is that the file path to them is the one to the local version on your Mac like this...

file://localhost/Users/jmm/Library/Application%20Support/EverWeb/8D8F92D88EAC4501B5FA8240200D6493.everweb/Assets/External%20Files/Breathin_SB_128.mp3//file

... rather than the relative path to the file in the ewExternalFiles folder.

I have tried to replicate this problem by creating the player in V1.8 and also by creating it in V1.75 and opening it in V1.8. It works as planned.

I would suggest you open a trouble ticket with EverWeb support, reference this topic and also include the URL to a published page with an audio player on it.

If EverWeb is crashing regularly, you also need to submit the crash reports to EverWeb support. If you don't do this, they can't troubleshoot the problem.

-------------------------------
Roddy

Website: http://everwebwidgets.com
Contact: http://everwebwidgets.com/ewWidgets-home/contact.html
NOTE: I am an EverWeb user and NOT affiliated with EverWeb! Any opinions expressed in this forum are my own.
User: Jamie M. 5 years ago
Ok Roddy, But it was all working fine then suddenly did this... so what do I change and where to rectify the problem? change file path to each MP3? is a giant pain... previously was all going so well! can you Help or direct mer in some way... Thanks Jamie
User: Roddy 5 years ago
Another user has posted a similar problem with the MP4 Video widget. Do as I suggested and contact support.

-------------------------------
Roddy

Website: http://everwebwidgets.com
Contact: http://everwebwidgets.com/ewWidgets-home/contact.html
NOTE: I am an EverWeb user and NOT affiliated with EverWeb! Any opinions expressed in this forum are my own.
User: Paul-RAGESW 5 years ago
Are you publishing directly to FTP or to an EverWeb account or are you publishing to a folder first?

-------------------------------
Paul
EverWeb Developer

Macworld.com ranks EverWeb as the top choice for Mac users wanting to build a website!
User: Paul-RAGESW 5 years ago
Where you able to get this working with version 1.8.1 posted yesterday? Please let us know ASAP so we can make sure your issue is fixed for you.

-------------------------------
Paul
EverWeb Developer

Macworld.com ranks EverWeb as the top choice for Mac users wanting to build a website!
User: Jamie M. 5 years ago
still not working in 1.8.1 even make new website. new widget. new sound file. new everything. applies to any audio widgets...... this is becoming a major pain.... any advice can I reset anything in the prefs or somewhere else... Jamie
User: Jamie M. 5 years ago
OK Just done a a load of tests..... on My Mac... Fisrtly none of the version 1.7.5 1.8 1.8.1 open any MP3 in any widget... so I go back a week with time machine whilst viewing the 'show on disk' drop down menu for my website on your everweb opening page in your app. I then restore this window with my time machine back up.) Now everything works fine in 1.75 and 1.8 ... once I open with 1.8.1 all the mp3 non playing problems return and will then continue to be a problem of all everweb versions????/ so I don't know whats up with that but I need to get tit sorted long term other wise will have to dump the everweb program ... which I do Not want to do as generally its excellent... Please Help sort it!!! Jamie
User: Paul-RAGESW 5 years ago
Did you republish your website online somewhere where I can see these issues?

Did you go to File->Publish Entire Site from the File menu at the top of your screen?

If you continue to have these issues I will provide instructions for sending us your project files.

-------------------------------
Paul
EverWeb Developer

Macworld.com ranks EverWeb as the top choice for Mac users wanting to build a website!
User: Paul-RAGESW 5 years ago
I believe I have recognized the problem.

You just need to download the 1.8.1 beta version and go to File->Publish Entire Site.

That should address this issue.

If it does not, please provide your website URL so I can check.

-------------------------------
Paul
EverWeb Developer

Macworld.com ranks EverWeb as the top choice for Mac users wanting to build a website!
User: Lilah 5 years ago
Quote: Paul-RAGESW - 21/06/2015 4:55:43
I believe I have recognized the problem.

You just need to download the 1.8.1 beta version and go to File->Publish Entire Site.

That should address this issue.

If it does not, please provide your website URL so I can check.


Hi Paul,

I'm having the same problem. I tried downloading the beta version and going to file--> publish entire site, but my audio files still won't play. I used the audio widget and mp3 files.

Here's the link: http://lilahshreeve.com/voiceover.html

Any help is much appreciated.

Lilah
User: Lilah 5 years ago
Quote: Paul-RAGESW - 21/06/2015 4:55:43
I believe I have recognized the problem.

You just need to download the 1.8.1 beta version and go to File->Publish Entire Site.

That should address this issue.

If it does not, please provide your website URL so I can check.


Hi Paul,

I'm having the same problem. I tried downloading the beta version and going to file--> publish entire site, but my audio files still won't play. I used the audio widget and mp3 files.

Here's the link: http://lilahshreeve.com/voiceover.html

Any help is much appreciated.

Lilah
User: Paul-RAGESW 5 years ago
Hi Lilah,

Your website still shows that it is published with 1.8.0 build 1404. Are you sure you published with the new 1.8.1 version? Can you try again and make sure you publish the entire site?

-------------------------------
Paul
EverWeb Developer

Macworld.com ranks EverWeb as the top choice for Mac users wanting to build a website!
User: Lilah 5 years ago
I see the beta link now. I will try that.

Last edit 5 years ago
User: Lilah 5 years ago
Quote: Paul-RAGESW - 22/06/2015 17:25:45
Hi Lilah,

Your website still shows that it is published with 1.8.0 build 1404. Are you sure you published with the new 1.8.1 version? Can you try again and make sure you publish the entire site?


Yep I just did that. The time is showing up on the audio files now within EverWeb but still not playing on my website.


Post Reply
You must login or signup to post.